EX-EN van EX-EN van EX-EN van ...


De bruid zag er zo mooi uit dat je haar het liefst had willen inlijsten en de bruidegom insgelijks. Als de foto's binnen zijn, gebeurt dat ook.
Het thema van de bruiloft was Italiaanse film want het paar verhuist naar Italie.
Dus iedereen had zijn best gedaan. Wij ook: Nicky ging als Anita Ekberg, ik als Sophia en de Wilde Mathilde (long time no see) ging als Loren.
Frappant detail is dat bijna de helft van de ex-en van de bruid, ook mijn ex-en zijn, dus mijn grote ex was er ook en hij leek weer wat gegroeid. Op gepaste afstand fladderde zijn bijzit om hem heen. De bittere ex deed weer spastisch en had - hoorde ik via via - een kersverse internetdate bij zich. De long-sex-but-just-friends-ex was er met zijn nieuwe liefde die er net zo knap en long-sexable als de long-sex-ex zelf uitzag...
De bruid kwam langslopen en gaf me een kus op de mond. Wat de bittere ex ook had geprobeerd om ons tegen elkaar uit te spelen: we became colleagues & friends.
Nicky en ik keken haar bewonderend na.
"Dat zij mijn voorgangster was, beschouw ik als een compliment", zei ik. "Ja", beaamde Nicky, "Als de man in kwestie zich altijd met slimme, mooie vrouwen omringt, zegt dat iets over jou." Nicky deed er even het zwijgen toe. De bijzit kwam voorbijgelopen. "Als ze daarentegen niet zo gifted zijn, zegt dat alles over hem.", vervolgde ze. We knipoogden en onderdrukten nog net een high five.
Nicky verstaat net als ik de kunst om chic te blijven, doch wel te zeggen wat we bedoelen.
De bruid gooide haar lange haren in de nek en kuste haar kersverse man.
Het zag er allemaal zo sprookjesachtig uit dat ik er ontroerd door werd.
Behalve het bruidsboeket. Dat was door de vele commotie en omhelzingen een beetje slap gaan hangen, een beetje zoals de bittere ex.
Toen het grote moment van vangen was gekomen grapte Nicky:"Als je maar oppast dat je niet dat bruidsboeket vangt, net zoals je ooit hem opving'.

Dat beeld maakte me keihard aan het lachen. Bijna voer voor een Hugh Grant-achtige bruiloftsfilm zou dat zijn...
Maar zoals mijn vriendin voorspelde, gebeurde. Ik die nooit eerder een boeket gevangen heb, ving. De bittere ex ontweek mijn blik en de long-sex-ex vond het hilarisch. De grote ex heb ik niet aangekeken, want dat doet op zo'n moment ondanks alle beter weten nog te veel pijn.
Gelukkig stond er een zwangere vriendin voor me die echt toe is aan trouwen, die ik het boeket in de hand kon drukken. Maar volgens Nicky telt dat niet.

Mmmmm...
Hugh Grant, zei ik toch net? Is die al getrouwd ondertussen?

1 opmerking:

NESKE BEKS zei

Liefhebbers lezen ook :
http://stadsstruweel.blogspot.com/2009/03/exvriendinnen.html